“Na succes in 2014, 2015 en 2016”

17 juni 2017 4e editie “Festival Poort Sociaal”

Leven met elkaar en voor elkaar, dat is het motto van het grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het wijkteam en buurt-ondernemers organiseert op zaterdag 17 juni 2017 aan de Europalaan en de Nederlandstraat in Almere Poort. Het festival begint 0m 10.45 uur en duurt tot 16.00uur

De aanleiding

Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, de zorggroep Almere, Politie Flevoland, Stad & Natuur en tal van andere organisaties omarmen het initiatief en doen mee met organiseren van deze bijzondere dag voor Poortenaren.

Wat kun je verwachten

Op 17 juni tussen 10:45 en 16:00 uur zullen tal van activiteiten worden gehouden in en rond het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Op het schoolplein is de Kidsground. Iedereen is welkom op nummer 830, de ingang van werk- en leercentrum De Plint. Er staan diverse marktkramen met informatie over buurtinitiatieven, religieuze en culturele organisaties, politie, wijkteam en winkeliers. 

Op het grote podium is een gevarieerd programma. Een presentator verbindt de optredens en iedereen kan zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden. Bij de deelnemende winkeliers kunnen bezoekers op vertoon van de gratis stempelkaart gebruik maken van diverse kortingsacties.

Aan het slot van de dag om precies 16:00 uur is er een grote ballonnenwedstrijd. Kortom, voor ieder wat wils.  Daarnaast worden er ook rondleidingen gegeven en korte kookworkshops georganiseerd. Ook kun je zelf zien in het werk- en leercentrum wat mensen met een beperking nog allemaal wel kunnen.

Wil je ook iets bijdragen aan deze dag of heb je vragen ideeën of zo ? Stuur dan een mailtje naar info@poortsociaal.nl

Legetøj og BørnetøjTurtle