Demo

Historie en planning 2022

Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beiden gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners.

Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, de Zorggroep Almere, Politie Flevoland, Stad & Natuur, De Schoor en tal van andere organisaties omarmen elk jaar het initiatief en doen mee met het organiseren van deze bijzondere dag voor alle Poortenaren. Dit jaar doet ook de stichting Art Culture mee met het organiseren van het “Tomatensoepfestival” waardoor het totale evenement zeker 2 keer zo groot wordt.
Op zaterdag 25 juni 2022 zullen tussen 10:30 en 19:00 uur tal van activiteiten worden gehouden in en rond de Europalaan, Nederlandstraat, Nederlandhof, Duitslandstraat. Op het schoolplein wordt weer een superleuk Kidsplein ingericht. Iedereen is welkom aan de Europalaan 830, de ingang van werk- en leercentrum De Plint. Daar is weer de informatiepost waar je met al je vragen over het festival terecht kunt.

Ook zal er weer de openluchtbrunch op het autovrije plein zijn voor alle Poortenaren. (bij slecht weer is er een binnenlocatie). In 2019 hebben ruim 300 Poortenaren hiervan gebruik gemaakt (2020 en 2021 wegens Corona beperkingen is er geen festival gehouden).

Vanaf 12:00 tot 17:00 uur zullen er weer marktkramen staan met informatie over buurtinitiatieven, verenigingen, religieuze en culturele organisaties, politie, wijkteam en winkeliers. Wil je op zaterdag 25 juni 2022 zelf deelnemen met een kraam of eigen materieel? Meld je dan aan met het formulier op deze website.

Zowel op het grote podium op het schoolplein als het nevenpodium aan de Duitslandstraat zal er weer een gevarieerd programma zijn. Zie de pagina Programma.
Natuurlijk is er ook weer een stempelkaart (ad € 2,00) waarmee de bezoekers bij de deelnemende winkeliers gebruik kunnen maken van diverse kortingsacties en gratis attracties. In De Plint worden weer rondleidingen gegeven en korte workshops georganiseerd. Om 17:00 uur sluit de informatiemarkt , maar het supergezellige podiumprogramma met artiesten en DJ gaat door tot 19:00 uur. Kortom Festival Poort Sociaal zal op 25 juni 2022 weer de “the place to be” zijn.